pondělí 10. října 2016

O reparádnických tričkách z bambusu


Proč šijeme z bambusu? Protože jsme se do něj prostě zamilovaly. 

Je totiž prodyšný, antibakteriální, termoregulační. Dobře absorbuje vlhkost a odvádí pot. Má dezodorační vlastnosti, lehce hedvábný lesk a je vhodný i pro citlivou pokožku. Navíc dlouho vydrží. 

Když jezdíte do práce na kole a chcete vypadat k světu, chodíte celý den po městě, nebo vyrazíte na tancovačku, tak brzy poznáte, že mezi bambusem a bavlnou (či snad nedejbože polyesterem) je fakt rozdíl. V bambusu se budete cítit lépe a velké plus: moc se se v něm nespotíte!


A tak jsme loni začaly šít bambusová trička. Elegantní, to se ví. Pojďte si o nich přečíst, prozradíme vám, jak si vybrat to nejkrásnější :-).

Co je vlastně bambus zač? Technicky se jedná o viskózu vyrobenou z bambusové dřeviny. Jde o materiál na omak příjemnější  než bavlna, oproti bavlně je navíc odolnější proti množení bakterií. Zajímavé je, že i když se v něm člověk zpotí, tak chvilku (pár nošení) trvá, než tričko začne být  cítit potem. Oceníte to hlavně při cestování, tanci, ale je to príma plus i při běžném nošení.

Zalíbil se nám nápad spojit vlastnosti funkčního materiálu a elegantního střihu.  A tak se zrodila kolekce BAMBOO. Nejdřív v ní byla jen trička, pak i šaty a postupně přidáváme další kousky (legíny, kalhotky, sukně).

Protože těch střihů a variant máme hodně a na eshopu je někdy těžké se v nich proklikat, tak jsem se rozhodla o nich napsat samostatný článek. Podrobně vám tu popíšu jednotlivé varianty triček, jejich klady a tipy na nošení. Pokud nad BAMBOO tričkem přemýšlíte, tak si článek určitě přečtěte, pomůže vám se rozhodnout.

Jednotlivé varianty:



Elegantní a sofistikovaná. Na předním díle má cudný lodičkový výstřih, na zádech ale provokuje a odkrývá šíji. Jedno z našich nejoblíbenějších triček. Z rubu ramen jsou našité  druky, díky kterým vám nebudou vykukovat ramínka od podprsenky. Jednoduše je do těch druků připnete. 



A propos druky: Můžete je i odpárat (či ustřihnout). Pokud zjistíte, že je nepotřebujete, protože vám tričko krásně sedí, ramínka nevykukují a druky vám vadí (je to výstupek, takže je trochu cítit), tak je klidně opatrně odstřihněte. 

V bílé nebo smetanové barvě je tohle tričko velmi oblíbené u nevěst.
2. BAMBOO Rozálie.  



Něžný a krásný střih ala baletka. Svádí k tomu zvednout paže a střihnout si pár demi plié. Stejně jako baletní trikot, tak i toto tričko má výstřih vepředu i na zádech.  Z rubu ramen jsou opět našité druky, které vám pomůžou s vykukujícími ramínky od podprsenky. Stačí je do druků připnout a už koukat nebudou.

Stejně jako Dorotheu, tak i bílou (nebo smetanovou) Rozálii mají velmi rády nevěsty. Hodí se k ní tylová sukně, ale i kolová či skládaná sukně v midi délce. Všem těmto variantám je společná elegantní jednoduchost, křehká krása, francouzský šarm. Vlastnosti, které z vás vykouzlí často krásnější nevěstu než kdybyste byla zašněrovaná v korzetu a zahalená v hromadě tylu od hlavy až k patě.

Ale i když se přes den rozhodnete pro princeznovské svatební šaty, tak večerní svatební tancovačka je jen jedna a byla by velká škoda ji prosedět. V bambusovém tričku vám bude příjemně a s roztočenou kolovou sukní si zase po letech uvědomíte, že ta správná sukně se musí hlavně pořádně točit! :-)




Dlouhá šíje je chic a s tímhle typem trička budete mít pocit, že ta vaše je nekonečná. Jsou ženy, které roláky nesnesou, já mám ale Luisu ze všech našich triček nejraději. Připomíná mi femme fatale z detektivek, tajemná, inteligentní, zahalená až ke krku, a přesto (nebo možná právě proto) neodolatelná. Luise sluší hlavně mikádo (anebo drdol), rudá rtěnka a pouzdrové sukně. 

Vzadu na krku je zapínání na skrytý zip (ha, proto ta špiónka!), díky kterému je rolák hezky upnutý, zároveň ale pohodlný na oblékání.  A také se vám díky němu nerozmaže ta rudá rtěnka.


4. BAMBOO Melánie


Melánie nosí v ruce knihy, ve vlasech tužku, dny tráví v knihovně a večery na swingové tancovačce. Zapněte si potažený knoflík, uhlaďte límeček a vraťte se s námi o pár let zpátky!

Límečky jsou velmi ženské a díky kapce na zádech i krásně rafinované, přesvědčte se sami :)






S lodičkovým výstřihem. Nadčasový střih, který nikdy nevyjde z módy. Krásné v černé, nejkrásnější v proužkované variantě. Alespoň podle mě.



6. BAMBOO Marta

 

Oblíbená klasika, která nikdy nezklame. U žen s větším poprsím ji doporučujeme  spíše než-li výše uvedenou lodičku. Zdůrazňuje hezký dekolt, dobře se nosí. Taková nenápadná kráska :). Prima na cestování.



Jakou barvu zvolit? 

Černá a bílá jsou klasika. Smetanová se zase hodí skoro ke všemu. Proužky děláme ve dvou variantách: námořnická modrobílá a francouzská červenobílá. 

Karmínově červená je nádherně ženská a plná energie. Tmavěmodrá (švestková) zase velmi elegantní.

Nově máme i oblíbený šedý melír a něžnou starorůžovou.

Kromě nich nabízíme i další barvy, které průběžně obměňujeme (cyklámová, tmavě fialová, tyrkysová, zelená, limetková a další).

Bílá:

Smetanová:

Modrobílé proužky:

Červenobílé proužky

Tmavě modrá:


Šedý melír:


Světle šeříková:

Tyrkysová:

Cyklám:

Tmavě fialová:

Již brzy se můžete těšit na krásnou hořčicovou, kterou jsme si nechaly naplést na míru. Už se nemůžeme dočkat! 

Trička šijeme v různých délkách rukávu: krátký, 3/4 i dlouhý.

Gramáž bambusové viskózy

Bambusová viskóza je dostupná ve dvou gramážích: 210 g/m2 a 290 g/m2. Silnější gramáž si necháváme naplést přímo pro nás, najdete v ní: černou, bílou, smetanovou, oba proužky, tmavě modrou, fialovou a cyklámovou. Ostatní barvy (např. šedá a zelená) jsou v menší gramáži. 

Obě varianty mají něco do sebe. Silnější gramáž je pevnější, méně se natahuje. Menší gramáž je zase vhodnější na léto, víc se natáhne, je trošku volnější. 

Reparádnická bambusová trička najdete na našem eshopu: http://www.reparada.cz/elegantni-bambusova-tricka/

3 komentáře:

  1. Opravdu nádherné! Musím se k vám brzy vydat!

    OdpovědětVymazat
  2. Mám už několik triček a rozhodně nejsou poslední, jsem moc spokojená. Pošilhávám po šatech :)

    OdpovědětVymazat